Jag skördade jordärtsskockor idag, ångkokade och åt dom med olivolja, smör, flingsalt, svartpeppar, vit balsamvinäger och parmesanost...jag vet inte om det är mot reglerna vad det gäller smakkombinationen men mina smaklökar protesterade inte...dom jublade!
det låter jätte gott, har aldrig ätit jordärtsskockor....
SvaraRaderaHöstens färger tar musten ur en, vill bara njuta!
Riktigt mumsigt och nu kryllar det av recept jämfört med tidigare.
SvaraRaderaOm du har ett område att avvara så är det bara att trycka ner några knölar så har du jordärtsskockor för alltid.
Jag gör ingenting, bara slänger på lite kompost och kogödsel emellanåt sen sköter dom sig själva.
Växten ovan jord blir ca 2 meter höga och är det en riktigt fin lång varm sommar så blommar dom med gula blommor på hösten.
Bästa tiden att skörda dom är höst/vinter.
Jag tar med ett gäng till dig när vi ses nästa gång!
Nu måste vi snart träffas ?
SvaraRaderaHar två pallkragar i lunden, vitlöken får rymmas i den ena och ger plats till kockorna i den andra !