söndag, november 21, 2010

Chili

chili

Varje år sår jag ett antal olika chili som jag sen torkar och gör chiliflakes.

Ett hett tips - andas inte över burken, klia dig inte i ögonen eller i ansiktet efteråt, det är så fruktansvärt starkt, det där starka sitter i fingrarna flera timmar efteråt även om du tvättat händerna noga och nu både nyser jag och har svid i ögonen.

Vi brukar strö lite chiliflakes i kaffet innan vi pressar det, då blir det så där härligt starkt.

7 kommentarer:

 1. .... & vad du än gör, fast du blir snuvig, TA DIG INTE PÅ NÄSAN (eller i)! Om du gör det så känns faktiskt cremefraiche i näsahålan. Äckligt kan tänkas... men sant.
  Kaffet, jag spicar upp vårt kaffe med kardemumma & kanel nu när det snart är jul. Chillin kanske kan få göra sitt sting i det?

  Kram LISA

  SvaraRadera
 2. Menade att cremefraichen känns BRA... vet inte vad jag tänkte med...

  SvaraRadera
 3. Så du menar att jag skall ta lite cremefraich i näsan nu när jag skall med grabbarna på bowling?

  ....ja varför inte ;-)

  SvaraRadera
 4. Men du, hur gör du innan? Torkar du i ugn och mixar eller hur bär du dig åt?

  Jag måste testa förstår du.

  Kram kram.

  SvaraRadera
 5. Jag skördar dom när dom är röda och fina, sen lägger jag dom bara på ett fat eller en tidning i köket och där får dom ligga tills dom är torra, tar lite olika tid beroende på vilken sort det är.

  Sen delar jag dom och plockar ur alla kärnor, (dom är alldeles för starka), och till sist så lägger jag dom i min vad den nu heter maskin med knivar i och kör tills det blir lagom koncistens, ibland vill jag ha flakes och ibland gör jag fint pulver, fast flakesen är godast tycker jag.

  Så kan man ju alltid torka dom i varmluftsugnen också om man inte vill vänta, det tar ju rätt lång tid för dom att torka annars.

  SvaraRadera
 6. ..and we have been thinking that Swedish people are so "funny" since they seem to think black pepper is too hot! You are our kind of girl ! The hot pepper and garlic kind, go ahead, make some Chili!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar...jag blir alltid lika glad!