fredag, september 07, 2012

Svampsäsong

kantarellkorg

Jag älskar att plocka svamp men har alltid haft svårt att hitta dom på egen hand, men nu har jag varit med en god vän några ggr och fått ta del av hennes hemliga ställe.

Häromdan smet jag iväg själv från jobbet en stund och plockade raskt ihop en korg med finfina kantareller, mest trattisar som jag gillar bäst, perfekta att torka och ha i maten hela långa hösten och vintern.

Det var så mkt svamp i skogen så jag knappt behövde röra mig, jag bara kröp omkring där på en fläck och fyllde korgen, man blir så glad och nöjd inombords och hoppas bara att ingen ser en när man sitter där och sjunger och pratar nöjt med sig själv.

Att rensa svampen hemma är inget kul, så jag brukar plocka och rensa redan i skogen så är det bara att hälla ut svampen på torkstället direkt.

Hoppas på att komma ut snart igen, jag lämnade massor som var på tillväxt och nu går det fort med både värmen och regnet som kommit.

Trevlig svamphelg på er folks :-)

2 kommentarer:

  1. Åh, så gott! Gissar att det blir något extra smarrigt till fredagsmys ikväll? Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Härlig avkoppling är det verkligen, synd bara att rensningen inte är lika kul. Vi har mest bara gula kantareller i år, inga Karl Johan eller andra soppar. Det har nog varit för torrt och kallt.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar...jag blir alltid lika glad!