lördag, juni 29, 2013

Så grillade vi lite...

grillar
Det har regnat mycket idag, men så blev det fint några timmar och vi passade på att ta en sväng till stranden innan vi grillade, nu kommer regnet igen men vad gör det?

Onsala - Draget

draget 3 draget 1 draget 2
Denna underbara miljö, havet, musslor, stränder, strandfynd, klippor, salt, tång, vresrosor, fjädrar, klippor, labyrinter, pinnar och sol, nilse och tiger...bus och lek...det är livet det!

tisdag, juni 25, 2013

Tjur-rusning

tjurar katt flyende tjurar
Vi var hemma hos Millan idag och där går det tjurar precis utanför trädgården, jag stod och kollade på dom och en var lite nyfiken, plötsligt prasslade det till i gräset, det var den gulliga katten som låg där och smög...

Jag är van vid Tiger som har ko-skräck, det här var nåt annat...tjurar som har katt-skräck, jädrans vilken fart dom fick!

Dalia

dalia
Nu väntar jag bara på att Dalian skall slå ut, fick den av en kund och har ingen aning vad det är för blommor eller färg.

Det är första gången jag lyckas driva upp en Dalia, alla knölar jag hittills fått och grävt ner i rabatter och haft i kruka har ätits upp av hungriga mördarsniglar.

Denna gången drev jag upp den extra länge i växthuset innan den kom ut och då klarade den sig.

lördag, juni 22, 2013

Midsommar

midsommardan
Det var det det, midsommar.

Igår tillbringade vi dagen på Liseberg, det har vi gjort dom senaste tre åren eftersom vi kom på att det inte var så förskräckligt mycket folk där då och man slipper alla köer till allt. Vädret var helt ok, väldigt varmt och halvsoligt, det utlovade regnet kom inte förrän halv 4 så då åkte vi hem och grävde upp en kastrull med nypotatis och käkade midsommarmat. Inget med att sitta ute, det blåste och regnade till och från men sen tog vi varsin promenad med Tiger och då var det lite bättre väder.

Idag märker man att Sverige "sover", knappt någon trafik och inte en människa ute på morgonpromenaden fast jag var ute över en timme. Lite mulet och blåsigt, allmänt trist. Hade tänkt fixa lite i trädgården innan vi åker till vänner i eftermiddag men jag stannar nog inne och grejar istället.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Tjingeling

tisdag, juni 18, 2013

Chokladblomma

choklad
En av mina favoriter i sommarkrukorna!

Och ja, dom doftar verkligen choklad!

söndag, juni 16, 2013

Det regnar...

allium

Skåneresa med Kungsbacka trädgårdsvänner

rögle 1 rögle 2 Först stannade vi till hos Rolf och Gunilla Bengtsson i Rögle som vann trädgårdstoppen 2011, jag var där förra året också men tycker det var roligt att komma hit igen, underbar trädgård, växthus och keramik!

raps Dessa rapsfält!! Det är Skåne för mig!

mölle Lunch på Grand i Mölle och sen en liten promenad i omgivningarna, sommar, sol och semesterkänsla!

himmelstorp 1 himmelstorp 2 himmelstorp 3 Efter lunchen åkte vi vidare till Laila och Lennart Olofsson, Skogvaktarbostället i Himmelstorp med sin underbara omgivning och utsikt över Skälderviken, det lilla fölet med vingliga ben var endast en vecka gammal, så söt så man nästan dog en smula!

möllehässle Sista stoppet var hos Sylvia Wihlborg i Mölle, jättefint ställe med Bed and Breakfast och där bjöds vi på härlig fika i solen. Här står jag och kollar vid fältet utanför huset! Som vanligt en toppendag med Trädgårdsvännerna!

torsdag, juni 13, 2013

Äntligen...

i min trädgård
...äntligen kom det regn efter all denna torka, hela 37 mm och alla växter och jag jublar och känner sig spänstiga och starka igen, sen kom det härlig sol på eftermiddan men tyvärr lite väl blåsigt för min smak.

Skönt att slippa kravet att gå ut och vattna, men en liten sväng och mata fiskarna tänker jag ta i alla fall!

onsdag, juni 12, 2013

Blommor på en onsdag

grönt

lördag, juni 08, 2013

Love my garden

lovemygarden

fredag, juni 07, 2013

Ledig sommardag

sommardag
Va härligt att vi fick en ledig dag, vi gick ner och lekte en stund vid bryggan, inget bad, känns fortfarande för kallt i vattnet, kanske i eftermiddag när solen steker?

Det var lite tråkigt att se att det låg så många döda krabbor på botten, en massa små och sen var det rätt mkt brännisar också...annars var allt toppen :-)

onsdag, juni 05, 2013

Turturduvor

turturduvor
Dom här uppöveröronen förälskade duvorna hänger här hos oss, jättefina att titta på genom köksfönstret när dom vänslas och håller på!

Öppen trädgård

blå soffa
I morgon på nationaldan har jag öppen trädgård, så alla som har vägarna förbi är välkomna mellan 12-16 så får ni se hur jag har det hemma hos mig!

söndag, juni 02, 2013

Rosendoftstider

roses
Plockade med mig några vresrosknoppar och la i växthuset...som det doftar!