söndag, februari 28, 2010

Bakat bröd

bakar bröd

Helgen har varit uppåner, vi blev magsjuka igår och så hittade Anders ormvråken som bodde hos oss i källaren inatt.

Nilse var fortfarande trött idag så vi var inne och bakade lite bröd, Anders körde upp vråken till Kungälv innan han åkte och jobbade.

Sen har jag ägnat kvällen åt en fotobok som aldrig tycks bli klar.

En vecka kvar tills jag börjar jobba...1 vecka!!

Å nu är det väl änna dax att växla till horisontalläge...natti natti!

lördag, februari 27, 2010

Ormvråk i verkstan!

ormvråk i verkstan

Anders var ute och gick med Tiger och fick syn på ormvråken med bruten vinge, han hämtade hem den i en låda och ställde in den i källaren...fast han smet upp och hoppade upp på bänken under den starka lampan.

Det var ingen lätt match att veta vad vi skulle göra med den, jag ringde runt till "fågelskådarvänner" och polisen, fick tips om fågelcentralen i Kungälv.

Imorgon kommer det förhoppningsvis någon och hämtar dit honom för vård, annars får vi köra dit själva med den.

Jag har aldrig sett en vråk på så nära håll, han är ju jättestor! (han/hon?)

fredag, februari 26, 2010

OJ...vårkänslor!

blidväder

Första dan det är riktigt blidväder sen innan jul, solen kom fram och fåglarna kvittrar, Nilse rotade fram vattenkannan ur garaget och var mycket bestämd med att han skulle ut och vattna i trädgården.

Nu ligger inte snön som fluffig äggvita längre utan som en tung våt yllefilt, många av buskarna och växterna riskerar att brytas av.

Takkupan till badrummet är så gott som klar och det är dax att börja fixa insidan, väggarna är klädda med sånt där material och nästa vecka kommer målaren, el och kakelsättaren. Härligt!

Trevlig helg!

torsdag, februari 25, 2010

Vintermorgonpromenad

'
brygga
alen

Nu snöar det igen, det tycks aldrig sluta. Stackars snickarna står på byggställningen och sätter upp väggar på badrumskupan. Tror dock att snön övergår i regn snart.

Nu skall jag hämta Nilse på dagis, jag har passat på att måla lite i källaren men eftersom jag var ganska ofokuserad hamnade mer färg på mig än där det skulle.

Tiger är magsjuk idag, undrar vad han fått i sig? Han kanske blir piggare när jag släpar ut honom i snöovädret?

onsdag, februari 24, 2010

Bryggor i dimma

brygga
soldis
grannbryggan
bryggan
brygga i dimma
bryggor

Vår brygga i mitten, yttre delen gett upp, pålarna har rest sig så nu blir vi tvugna att bygga en ny. Inre delen har klarat sig bra, den byggde vi om för några år sen.

Det var väldigt fint där nere idag, jag älskar dimma och soldis!

tisdag, februari 23, 2010

T.ex en lime!

lime
Det är ett stort behov jag har, att alltid, varje dag göra eller titta på något härligt, det kan vara vad som helst och behöver absolut inte vara något märkvärdigt utan som sagt var så kan jag bli nöjd av att ta ett fint kort på en syrlig läskande lime, sno ihop en kall och färgglad smoothie, läsa ett magasän eller ta en promenad vid havet!

Får försöka tänka positiva tankar en dag som denna då vår brygga inte stod pall för isen längre...vi visste ju att det skulle hända förr eller senare och vi är inte dom enda som drabbats, grannens brygga börjar likna plockepinn den med. Får gå ner och ta några minnesbilder imorgon.

Vädret växlar

körsbärsträden i snöstorm
körsbärsträden i sol

Från snöoväder till strålande sol på bara några timmar.

Imorgon får Max äntligen gå tillbaka till skolan, som han längtar! Nilses dagis däremot är fortfarande stängt. Säkerheten framför allt!

måndag, februari 22, 2010

Nilse 2 år idag!

2 år...

Han kan själv, han kan väldigt mycket själv...att tröjans halsringning hamnar runt midjan eller att brallorna kommer bakåfram är inte så himla noga.

Vår stora lilla kille, tänk vad tiden gått fort, minns dagarna innan du föddes, det var vår i luften och det blommade både irisar och julrosor i trädgården och vi undrade vem som skulle hamna här hos oss...och det var ju du, älskade lilla Nilse!

Imorse när vi började sjunga jamåhanleva så sa du till oss att vara tysta...TYTT TYTT...ha ha du är kul du!

Grattis på födelsedan!

söndag, februari 21, 2010

Vilken vacker söndag!

vinterfönster
gräs
Miscanthus Sinensis "Maleparthus"
Jodå, mitt latin hänger med...

roligt staket
Kolla va roligt det är på staketet!

magnolia
Magnoliaknoppar

Imorse var det 13 minus och sen har solen lyst hela dan, alla var ute och skottade snö, det känns nästan som film när alla grannar är ute samtidigt, är goa och glada och gör samma saker....mammor som fotar, barnen sitter i pulkorna och papporna som skottar!

Himla kul!

Sen ringde Max fröken och sa att hans gymnasieskola är stängd pga rasrisk, så han blev ledig imorgon...och sen ringde Nils fröken och sa att dagis är stängt imorgon pga rasrisk så även han är ledig imorgon...så imorgon är vi hemma allihop och firar Nilses 2-årsdag!!

...och huset är fullt av hantverkare! :-)

lördag, februari 20, 2010

Gryta

gryta

Som vi längtat efter gryta...äntligen!

Vi älskar vårt nya kök, bara det att laga riktig mat igen...underbart!

Å så den goda gelén! Ni kanske minns alla liter björnbär Stig plockade till oss i somras?

Det blev ju både saft, sylt och gelé...heja Stig!

fredag, februari 19, 2010

Fredasmys

fredasmys

Max klottrar...

vackert solväder

Olvon

olvon

Fasen vad det snöar nu igen då!

Takpannorna är iallafall på plats och dom nya fönstrena är insatta, dom jobbar på bra våra snickare!

Just nu står dom där uppe på taket i "snöstormen" och fixar väggarna.

Ikväll skall Max på genrepet för melodifestivalen men innan dess skall vi ta en sväng till Kungsbacka och fika och handla strumpor...kul va!

Hoppas min man kommer hem med flyget från Sthlm ikväll, inte så kul att fredasmysa på flygplatsen!

torsdag, februari 18, 2010

Välkommen tillbaka!

nalle is back

Det var förra veckan som målaren frågade Nilse om nallen ville följa med på hans solsemester, NÄÄÄÄÄÄÄ sa Nilse men sen dess var ju nallen väck, gissa om vi misstänkte målaren?

Sen har vi letat i containern, vi tänkte att Nilse slängt honom i nån sopsäck, vi hittar ju lite av varje i soporna och återvinningspåsarna.

Fast idag när jag tömde tvättkorgen så låg han ju där under alla kläder, vilken lycka när han kom fram, Nilse satte på honom mitt vackraste armband.

På väg

på väg

Getingbo

getingbo

När takpannorna lyftes bort trillade massor av både getingbon och svalbon ner...undrar vad dom tycker om det när dom kommer tillbaka till våren?

Både målaren och snickarna säger till mig att det inte är bra att ha fågelbon under takpannorna, att vi borde sätta för något där men jag tycker det är så hemtrevligt med en massa svalor och gråfåglar sittandes där med sina små ungar på våren...så jag tänker inte hindra dom!

Fast getingarna får gärna flytta någon annanstans...hej då på er!

onsdag, februari 17, 2010

Vovven vilar

vovven vilar

Nu rivs det!

byggställning

Idag rivs taket till badrummet och imorgon väggarna.

Vädret är tråkigt så hoppas det går fort, snickarna var nog gladare när dom fick gå i köket och "pyssla".

Vi slapp tack och lov väntetiden med en fläkt som skulle gått 1 månad för att torka upp det fuktiga, istället river dom allt dåligt med en gång.

Jag vill ha ett badrum nuuuuuuu! Fast det funkar ändå, vi har ju dusch och bastu i källaren, tur vi har ett stort hus!

Nu skall jag packa bilen med återvinning, sen skall jag ut och handla mat och glödlampor, sen skall jag äta på restaurang! (aaa, eller MC Donalds då...)

tisdag, februari 16, 2010

Byggställning till badrummet

byggställning

De va la änna typiskt att det har börjat snöa igen då!

Planerna är att badrummet skall börja rivas imorgon.

Nilse

nilse i köket

Sista veckan som 1-åring!

Tisdagstema - sol

nypon i morgonsol

Solen lyser med sin frånvaro och det är jämnvitt i luften av snö, men den här fina bilden tog jag häromdan när det var 15 minus och strålande sol.

Se fler bidrag här!

måndag, februari 15, 2010

Nä, jag kollar inte på OS

te

...jag dricker te!

Mer snö...

mer snö

...tack, men nej tack!

Vid strandkanten

fröställning

Pysslar...

kök - hall - toa
brickor

Pyntet är roligast!

Här är inte mycket aktivitet på bloggen nuförtiden känner jag, renoveringen, livet och allt runt omkring slukar min tid och snart börjar jag jobba igen, fotar gör jag iallafall...massor! ;-)

Tänkte jag skulle leta upp lite förebilder, nä före-renoveringen-bilder menar jag, själv kommer jag knappt ihåg hur det såg ut innan, tänk va fort man glömmer (tack för det! ha ha).

Nä nu skall jag fortsätta diska glas...

lördag, februari 13, 2010

Lilla gubben i lådan...

nilse i skåpet
nilse i lådan 2
nilse i lådan

Igår var köket äntligen klart, målaren har åkt på solsemester!

Nu håller vi på att flytta upp oss från källaren.

Det är lite trix att hitta nya platser för alla saker men än så länge har vi lyckats rätt bra (eller ja...tills vi hittade "ful-lådan", den med allt skit som man inte vill ha men måste ha.)

Och Nilse har hittat sin plats i röran, flyttlådan har tjänstgjort både som gömställe, pulkabacke och matplats och Tiger tycker det är väldigt spännande.

Vi har firat med lite champagn och funderat på om det blev som vi ville, eller om det var något vi kunde gjort annorlunda men faktum är att vi är så himla nöjda med alltihop och våra snickare är grymma.

Det känns som vi förträngt vårt tråkiga badrumsprojekt lite grann och det är ju skönt. Fast på tisdag kommer dom och bygger en ställning och sen börjar dom riva eländet.

Nu skall vi se färdigt sista delen på mordkommisionen - haré bra så länge!

torsdag, februari 11, 2010

Kan man lita på havsisen?

var är djuret?
Man undrar ju var djuret tog vägen?

dom går ut på havet
Tiger blev väldigt störd och reste ragg när han såg mannen och hans hund gå ut på isen, mannen var tuff och vinkade och tjoade tills frun sa åt honom att omedelbums ta med deras hund tillbax till land.

Men det var mycket folk ute på isen, långt långt ut, tror dom satt där ute och fiskade, det verkar ju skitlurigt även om det var så kallt i morse, jag blir alltid lika förvånad över hur fort isen öppnar sig....strömmar och luriga grejer, nä tack jag stannar själv på torra land, iallafall på vintern.

18 minusgrader!

fröställningar
vass

Bitande kallt!

onsdag, februari 10, 2010

Fly

fly

Nu hänger den där...FLY!

Tråkiga besked i badrummet, när dom rev ut fönstren upptäcktes det rejäla fuktskador så nu måste hela kupan byggas om.

Tak, väggar, bjälkar mm. Snickarna sätter in nya fönstren och byter ut en del, sen får en byggfläkt gå i kanske 4 veckor för att få riktigt torrt innan dom byter ut allt och sen fortsätter med badrummet.

Det var felbyggt och det är inget vi har märkt av förrän dom rev det idag. Skittråkigt...men vi har iallafall ett fint kök!

Och vi kan ju trösta oss med att vi bestämt oss för att byta fönster så att det upptäcktes i tid, tänk om badrummet hade gjorts färdigt och sen upptäckt detta senare...vågar knappt tänka tanken.

tisdag, februari 09, 2010

Badrummet

badrummet

Så ser det ut just nu, jag gillar brädväggen!

Rör och avlopp är dragna, ny vindslucka med stege är installerad, och igår kväll väldigt sent skruvade vi ihop badrumskommoden för att rörmokarn skulle veta hur han skulle dra rören.

Fast just nu är jag mest intresserad av köket som börjar bli klart, idag fick vi äntligen in lite lampor och ljus och diskmaskinen blev inkopplad så nu har jag provdiskat! Även kyl å frys + fläkten har kopplats in.

Tisdagstema - husdjur

rastlös

Idag var temat husdjur och är det någon som fotas ofta här så är det Tiger, här ligger han vid den starka bygglampan och vilar sig medans huset är uppåner.

Matte önskar också att hon kunde lägga sig ner nånstans och samla tankarna...idag är hon (jag) snurrigare än vanligt...jag har nog andats in för mycket slipdamm eller nåt!

Se fler bidrag här!

måndag, februari 08, 2010

Tiger funderar...

tiger funderar

Han längtar säkert efter sommaren och alla glada barn!

lördag, februari 06, 2010

"Vargavinter"

vargavinter

Köket börjar bli klart...

köksön
Lite smygpynt nu när det är helg!

Nu är det inte mycket kvar, målaren målar färdigt i veckan, på tisdag kommer elen och spisen på plats, sen hoppas vi få igång golvvärmen också, men SEN....kanske redan till nästa helg får vi flytta in i köket.

från matrummet
Utsikt från matrummet där bordet skall in, precis som innan bara det att väggen mellan kök/matrum är väck. Det skall bli så spännande att få in möblerna igen, först då får vi den rätta känslan...åhhh va jag skall sitta här och kolla!

mot murstocken
Härligt med köksö, nu slipper jag stå själv i köket och laga mat medans alla andra är i ett annat rum.

Här skall bakas, här skall skäras grönsaker, här skall drickas kaffe och vin, här skall myyyysas till!