tisdag, juni 30, 2009

Tisdagstema - värme

krabbor

Ja vad gör vi en sån här varm dag, vi fiskar krabbor och badar...inte Max, han badar inte, det är han som fiskar krabborna, bada kan man ju inte göra bland alla krabbor säger han!

I tre dar har samma krabba fångats, en blå med bara en klo - hur dum får man lov att bli? Fast det är klart, han blir ju bjuden på "middag" varje dag!

Den "modiga killen" (nilse),stoppar glatt ner sina söta små fingrar i kärlet...ajajaj!

Fler varma bidrag här!

Blåbär!

blåbär

Vi hittade rätt många, och här ser ni en som hets-åt...mumsa mumsa mumsa!

måndag, juni 29, 2009

Vår favvo i sommarvärmen!

smoothiesar

Det blir olika varje gång, frysen är full av såna där smidiga små paket med frukt och bär och sen kan man ju ta olika juicer...apelsin - ja eller vilken som helst faktiskt och jogurten behöver ju inte vara vanilj, det finns ju andra goda 1-literspaket.

Ner med allt i en bunke och stavmixa allt till en go smoothies, varsin mugg och sugrör sen ut i solen och njut!!

Nää, nu blev jag sugen på en till...imorgon får det nog bli en med blåbär i!

Home sweet home...

home sweet home

Stranden

mur
max plaskar
krabba
HEJ!

vattenvaxt
nils_max
krabbskal

Vildblommor i diket

vildblommor

söndag, juni 28, 2009

3

botten

...så många gånger har jag badat idag!

Max fiskade krabbor och när Nilse stoppade ner händerna i krabbhinken så höll Max på att få spader - HUR VÅGAR HAN??? En annan dag kanske Nils kommer på att krabbor nyps, men inte idag, idag hade han tur!

Det är bara 4-500 meter ner till stranden, så det blir många dopp och många krabbor på en sommar och sällan längtar jag bort härifrån, fast vi skall på husvagnssemester till Öland en sväng, det blir kul!

Bokskogen

skogsdungen

Vi kallar den för rådjursrundan eftersom det bor en massa rådjur härinne, på våren får dom sina ungar här och det blommar fullt av vitsippor och liljekonvaljer.

Ikväll när det var så himla varmt så gick jag och Tiger in här och svalkade oss lite, det är en trolsk stämning med ormbunkar, stora stenblock och alla gamla träd, mest bokar och på stammarna som är släta och fina har folk ristat in meddelanden - kärleksträd!

Tiger hoppade upp på en stor sten och satt och frustade, han kände säkert doften av rådjuren eller kanske nån älg, dom brukar också hålla till här, skogen är inte särskilt stor, snarare en skogsdunge men när man är här inne så är det som en annan värld, dessutom såg vi en stor svamp!

Nybadad!

frisk fläkt

+20 grader i havet...härligt var det!

lördag, juni 27, 2009

Strandliv

Strandliv

Utholmen - Gottskär...en dag att minnas...

Lavendel

lavendel

Varje år tänker jag att jag skall plocka en stor bukett med lavendel...och nu blommar den men jag ids inte klippa av dom...det är ju så fantastiskt fint och luktar så gott i örtagården nu och om jag blundar så kan jag låtsas att jag är i Provence...ja värmen saknas då rakt inte.

Idag var vi på Utholmen i Gottskär, jag och sönerna medans A jobbade, vi solade och badade och sen köpte vi kul-glass...det känns som sommarlov även för mig fast jag är stor.

Nu går vattenspridaren för fullt, blommorna törstar och väderkartan visar på 28 grader i morgon, ja vi får väl bada dådå och grilla kanske.........

Ljuvliga sommar

morgonstund

fredag, juni 26, 2009

Trevlig helg igen!

stol
Stol som stod på skroten i Kungsbacka

Här började helgen med vitt vin och räkor...jag älskar räkor...fast dom kostar 198 kr/kg!

Känner mig så himla glad idag TRALLALALLALA!

Om det är +25 grader ute...

...va tar man på sig då?

paraply & stövlar

Fråga Nilse!

torsdag, juni 25, 2009

Vissa kan...

softar

Undrade just var nilse tagit vägen...så ligger dom sådär under bordet!

Å Ernst då, ni missade väl inte första avsnittet ikväll...han är ju härlig...HEJA ERNST, ingen sommar utan dig!!

Va glad jag blir för era kommentarer, ni är verkligen gulliga!

KRAMISAR Y

Plockar körsbär i min trädgård...

plockar körsbär i min trädgård

En glipa i planket...

utanför planket
letar körsbär
körsbär i mun

...och där står Nilse och spanar efter Max som gick till bussen

onsdag, juni 24, 2009

Sen fick han en smoothies!

wonderful world

Inte dumt...hallon och banansmoothiesar...flera muggar!

Mycket vatten blev det...

vattenlek

Nilse lekte med vattensprutan och rätt som det var så sprutade det rätt i ansiktet, där stod han helt paralyserad när det sprutade och sprutade...han kom liksom inte på att han kunde flytta den en bit...nädå där stod han och kippade efter andan och det såg onekligen rätt komiskt ut...OCH eftersom jag inte är curlingmorsa så satt jag lugnt kvar i gräset och fotade...ganska många kort faktiskt!

PIP PIP PIP

pip pip pip

Jag försöker faktiskt sitta här och läsa och dricka min kaffe en stund men gråfåglarna sitter ovanför huvet och för ett sånt herrans "oväsen" så jag inte kan koncentrera mig.

Dom bor under taket och sitter på stuprännan hela dagarna och snattrar, men dom är hemskt hemtrevliga ändå!

tisdag, juni 23, 2009

Ooooa hela dan

tunnel

Förutom det så har jag varit inne på jobbet en sväng idag, fått min nya lön och strosat omkring och kollat in mitt distrikt, det känns konstigt att man skall börja jobba sen igen, fast nu är nu och sen är sen, nu är jag hemma........

Anslagstavla

anslagstavlan

Färgglatt

färgglatt

Tisdagstema - teknik

teknik

Ja här har ni beviset...jag var teknisk redan som barn!

Har visat denna bilden förut men tyckte den passade så bra idag, om ni undrar vad jag har på huvudet så är det dockans klänning...jag minns att jag tyckte det var så himla snyggt att ha den på mig...ja ni ser, även här visar sig personligheten tidigt, jag går fortfarande nästan alltid omkring med nåt på huvudet, inte dockkläder dock utan scharletter och solhattar!

Nu skiner solen - på med solhatten!

Fler bidrag här!

måndag, juni 22, 2009

"Muggshots"

mugg

Det kom lite utanför...fyttisjuttsingen alltså!

20-25 grader varmt hela veckan!

fint väder

...oooolalla!

Junibukett

pionbukett

Pioner som sprider härliga dofter i huset

lördag, juni 20, 2009

Midsommarafton

små grodorna
midsommar
pergolan

fredag, juni 19, 2009

Ha en glad midsommar!

glad midsommar

nypotatis å matjesill - snaps - jordgubbar å grädde - härliga grejer!

glass

Just nu skiner solen iallafall - YES!

torsdag, juni 18, 2009

Skördat nypotatis

nypotatis

Ja men dom blev väl fina, och goda var dom också med smör, olivolja, persilja, gräslök, ringblommor, svartpeppar och flingsalt på!

Men jag är ändå deppig, så in i bänken deppig...när jag skulle gå in så satt det en liten fågelunge på trappan och skakade, han hade blivit skadad på nåt vis på sidan och jag gjorde det jag aldrig trodde om mig själv...jag dödade den, alltså jag barmhärtighetsdödade den och nu mår jag så himla dåligt men det var antagligen det bästa jag kunde göra, han kunde ju inte sitta där på trappan och skaka...VARFÖR skall djur lida...varför varför varför???

Regnar

regnar

Vilken timing...att det regnar idag men inte igår när jag hade trädgårdsvisning.

Fast lite dumt är det ju, hade tänkt att gå ut och gräva upp och se om nypotatisen håller måttet inför middan imorgon, Tiger vill inte heller gå ut.

Igårkväll när jag skulle ta in Nils vagn...då hade "någon" hällt ut all askan från grillen i hela vagnen...gissa vilken "någon"?

Nu skall jag gå ner i källaren och sanera den...får vagnen plats i tvättmaskinen tro?

onsdag, juni 17, 2009

På väg...

på väg

Och så blir jag väldigt avis på min man som har varit på Zetas trädgård i Sthlm idag...vad gör han där utan mig undrar jag??

Hallå...jag vill också vara där!

Fläderknoppeliknoppar

fläderknoppar

Händelser vid vatten

händelser vid vatten

Huset, det väldigt fina gamla huset som jag gått förbi så många gånger och drömt om, enligt en granne så fick det inte ändras varken exteriört eller interiört och nu detta...galenskaper!

Det kommer säkert upp en flott villa istället på denna härliga tomt som ligger så fint och skyddat och med utsikt mot havet.

Bakom trädet...en fin träbåt håller på att sjunka, antagligen har dom haft för bråttom att sjösätta och missat att man måste täta träet genom att fylla båten med vatten INNAN den sjösätts. I går fanns det ingen båt där...idag var den nästan borta och i morgon kommer den vara borta igen! Synd och skam!

Sista bilden...en fin present från Kungsbacka trädgårdsvänner som var här på besök ikväll, man går här och pysslar i sin trädgård och tycker det är rätt härligt men det är så roligt att bjuda hit andra trädgårdsintresserade och få respons på allt arbete man lagt ner...sen fikade vi.


cookies

Nilse vill HAAAAAAAA kakor NUUUUUUUUU...ALLIHOP! (han fick 3!!! fast han just druckit välling)

tisdag, juni 16, 2009

Sådär scary spöke...

spöke

Såg nåt rosa fladdra förbi i ögonvrån...det var nilse och räven som spökade men sen blev det ett himla liv eftersom dom inte hittade ut!

Jag har nog blivit lite solbränd idag, varmt och soligt och vi har varit ute hela dan, krattat, rensat ogräs, städat växthus, kompostkvarnat grenar och busat. Har lite dåligt samvete för fiskarna som inte fått nån mat idag...får köpa mer imorgon.

Tiger undrar var husse är...Tiger står vid grinden men husse är i Sthlm...

Vresrosknoppar

Vresrosknoppar

Pysslat lite...fick idén från en mysig liten butik i Skagen en gång för många år sen.

Tisdagstema - balans

balans

Naxos - Grekland

Se fler bidrag på tisdagstema här!

måndag, juni 15, 2009

Tjena!

tjena
smålökar
lökäng
gräs
glittertiger

Tiger i härligt motljusglitter!