onsdag, april 30, 2008

Otäcka saker

Det finns en trädgård där dom ställt ut ett keramik-klot, Tiger är fullkomligt livrädd för det och när vi närmar oss så börjar han smyga, resa ragg och morra sen ställer han sig och skäller ut klotet och detta har hänt flera ggr.
Jag tycker inte klotet ser farligt ut, undrar hur han tänker?

Pippi på fåglar

En presentkartong hos Babsan inspirerade mig att fota en massa fåglar.

Kajor på taket, Kungsmässan i KBA och fiskmåsar vid Grenen i Skagen.

tisdag, april 29, 2008

Botaniska


Hämtade Kia i Särö sen åkte vi till Botan och var där i flera timmar, käka lunch och promenerade omkring i värmen, avslutade med varsin glass i skuggan. Nu är det fint med alla olika nyanser i bladen.
Tror minsann jag blivit lite solbränd i ansiktet, det blossar!

Tisdagstema - fyrkantigt

En fängslande bild på en kanin, han bor hos min kusin Monica och när den är hungrig så bär han fram sin matskål och bankar med den på gallret.........jag vill ha mat nuuuuuuuuuu!

Se fler bidrag här!

måndag, april 28, 2008

Max i tv-studio!

Max och hans klasskompisar var med på inspelning av postkodsmiljonären idag och fick en pratstund och autograf av Rickard Sjöberg, gissa om han var mallig!

Långedrag idag

Idag var jag och hälsade på Titti, fick en görsmarrig lunch sen satt vi och solade på altan, Nils bara sov o sov. Vi tog en promenad runt i området och tittade på alla fina hus.

Vi hade båtplats i Tjingtjongkilen när jag var liten (Hinsholmskilen, men det kunde jag inte uttala)

Biltvätt

Hos Titti

"Tjingtjongkilen"

Vildvuxen och alldeles underbar trädgård i Långedrag, sådär skulle jag vilja ha det, med lökar i gräset under fruktträden precis överallt och fina gångar emellan.

söndag, april 27, 2008

Kvällsrunda i trädgården

Det var länge sen sist, men Nils låg i Max rum och lyssnade på musik så då passade vi på att gå runt och planera lite för framtiden.....nya murar....nytt växthus...ja man har alltid en massa idéer, det roliga är att vi verkligen har genomfört de flesta av våra idéer.

Cravings continued

Jag har investerat i en sån där råsaftcentrifug, gissa om det blir goda juicer! Äpple, ananas, apelsin, mango....

Nackdelen är att det är så ohyggligt många delar att diska efteråt.

lördag, april 26, 2008

Kan själv!

Att sitta och skruva i en kontakt var väl inget konstigt, men varför i hela friden skulle jag ha dockans klänning på huvudet??


Sara ville se nostalgi! http://saravillfara.blogg.se/

Växtmarknad

Kungsbacka trädgårdsvänner hade växtmarknad vid Fyren, allt var slut när vi kom dit men det gjorde inget för jag skulle ändå inte ha nåt, tog några kort på träden istället.

Vill vara nära

Nils, Stanly, Max å Tiger

fredag, april 25, 2008

Hade hoppats på lite regn idag...

...antagligen är jag ensam om det, att önska regn alltså, men har man en stor trädgård med en massa växter så är det rätt skönt med en rejäl genomvattning emellanåt och nu var det ett tag sen sist.

Men jag skall inte klaga, det har varit en strålande och varm dag och jag har fått en hel del gjort, bl.a planterat om mina tomater och chili, en klematis och lite penséer och sått fina blommor.
Anders har varit två rundor till tippen och Max är på discobowling, Nils ligger fortfarande i sin vagn ute och sover, dax att väcka honom snart så han kan gå och lägga sig igen :-)

Tiger var besvärlig förut, nybadad som han var hoppade han ner i ett lerigt dike tillsammans med en annan hund, gissa hur han såg ut.........det blev en avspolning och underredsbehandling med vattenslangen sen var han sur en bra stund.

Jag spår...

... att det blir en fin vår!

torsdag, april 24, 2008

Jag är en härmis!

Min mamma köpte likadant gym som Amanda har men jag blev så ivrig så jag höll på att slå ihjäl mig!

Mina Tigerpjuck

Frittilaria å Magnolia

Jag flyttade min stjärnmagnolia häromdan sen sa det bara POFF så började den blomma!

onsdag, april 23, 2008

Vi åkte tillbaka

Den här stackaren hade fastnat, leran var högt över knäna på honom och det tog en stund innan han kom loss, jag var nära att gå in för att dra upp honom.

Packade in hela familjen i bilen och åkte tillbaka för att kolla kalvarna, dom är ju så himla kul när dom springer omkring.

Det hade gått bra för kalven som föddes i söndags sa bonden som stod och dammsugade sin traktor.

'Less is more' NOT!

Jag å Jossan ställde ut en massa utemöbler idag, jag började räkna och vi har faktiskt 36 sittplatser i trädgården!!

Det låter inte riktigt klokt men det finns ju så många olika stunder och olika väder och då är det bra med flera platser att välja mellan, tycker iallafall jag!

Fika hos grannen

Jag å Camilla mumsade på kaffe å wienerbröd medans Nils å Amanda "lekte".
Jättekul med jämngamla bäbisar, det skiljer bara en vecka mellan dom och inom några veckor kommer det ännu en kompis här på vår gata.

Morgonpromenad vid Lindgrens hamn

Känns nästan som sommar redan, det är varmt och skönt, fiskmåsarna skriker och en segelbåt med röda segel gled förbi i fjorden.

tisdag, april 22, 2008

snigel-kanin-nils

Va härligt jag har det!

Mina tulpaner börjar slå ut nu, först ut är vita och rosa, sen fortsätter det med alla möjliga färger.

Getingen är alldeles rusig

När källaren var färdigklinkad åkte jag, Nils och Tiger hem till Kia och njöt av växthus och trädgård.


Nyss hemkommen från rådjursrundan som vi kallar den, det bor en massa rådjur härinne som håller på att få ungar nu när som helst. Bokskogen ligger precis bredvid oss och det är så fint med alla vitsippor överallt.
Det bästa med att bo här är all slags olika natur, det finns hav, stränder, klippor, åkrar, skog, ängar, landsbygd och allt ligger på gång eller cykelavstånd.